بلدیم چطور اظهار نظر کنیم؟
30 دی 1400بازآفرینی خود به چه معناست؟
27 بهمن 1400
1. بشنویم: برخی افراد فکر میکنند تنها با مهارت بی نظیرشان در صحبت کردن، میتوانند در برقراری ارتباط با دیگران موفق شوند. اما ظاهرا این افراد فراموش کردهاند که شنیدن، فاکتور بسیار مهمی در مهارتهای ارتباطی است. تا زمانی که شنونده خوبی نباشیم، در ارتباط برقرار کردن با دیگران هم توفیقی کسب نخواهیم کرد. برای اینکه شنونده خوبی باشیم باید علاقه خود به آگاهی از دیدگاه دیگران را نشان دهیم. از پرت کردن حواس طرف مقابل بپرهیزیم. یادداشت برداری کنیم، حرف دیگران را قطع نکنیم و پیش از پایان صحبت طرف مقابل درباره حرفهایش قضاوت نکنیم.
2. بپرسیم: پرسش و طرح سوال بخشی مهم و جدایی ناپذیر در برقراری ارتباط است و ذهن ما را نسبت به موضوع روشن میکند. وقتی سوالی را مطرح کردیم، برای پاسخ گرفتن هم شکیبایی به خرج دهیم، تا جواب مناسبی بگیریم. پرسیدن سوالات به جا و مناسب در مسیر برقراری ارتباط ما را راهنمایی خواهد کرد.
3. یادداشت برداری کنیم: به اشتراک گذاری اطلاعات و مکتوب کردن برخی از نکات و صحبتهای مطرح شده در جلسات راهی است برای به خاطر سپاری نکات مورد بحث قرار گرفته و راهی برای درک بهتر آنها. خلاقیت در یادداشت برداری را فراموش نکنیم چه به لحاظ نحوه نگارش چه به لحاظ شکل نوشتار، نمودارهایی که بکار میبریم یا رمزنویسی هایی که انجام می دهیم. هر چه خلاقانه تر باشد بهتر است.
4. از کنار بازخورد به آسانی نگذریم: بازخورد کلید برقراری ارتباط است. بازخورد به ما کمک می کند تا ارتباط ما با گیرنده یا فرستنده پیام سازنده باشد. در قضاوت و داوری منصف و عادل باشیم تا برقراری ارتباط با دیگران برای ما سود بیشتری داشته باشد. داشتن نگرش مثبت نسبت به بازخورد می تواند فاصله ما را با موفقیت کمتر کند.
5. در جمع صحبت کنیم: صحبت کردن در جمع به ما کمک میکند تا مهارت بیشتری در برقراری ارتباط با دیگران پیدا کنیم. اعتماد به نفس داشتن در چنین کاری را هیچگاه فراموش نکنیم. از حالات صورت و به ویژه چشم ها هم غافل نشویم تا به این ترتیب شنوندگان و حاضران هم بتوانند با ما بهتر ارتباط برقرار کنند.